30 May 2012

yang mane ni ?

 
 
 Assalamualaikum?
 
:D
rezeki takde kat U tapi nie je yg ade., :)
tapiii..
camne ni..~
 
kolej islam <kisdar>  = kaunseling islam
 
 atau

polisas = senibina

tak tahu yg mne satu !!!
 
tolong la...
 
 
# mak suruh kisdar..# 




 

28 May 2012

Tudung Murah Collections GIVEAWAY

Assalamualaikum?


yeay ! join lagi..haha
 
 
 
good luck untuk :
http://misspejazack.blogspot.com/
http://arenasygkamusrng.blogspot.com/
 http://busyratakiyudin.blogspot.com/
 
tapi kalau dah join...sory..hehek
 
 

24 May 2012

1st GiveAway by Nabila Medan

dengan lafaz bismillah.
 
nadrah join 
 
  
 
 org yg beruntung ::

peja ank dato'zack
najah 
k.syera ayu.
 
tak tahula kalau 3 org yg beruntung tuh da join ke belum.
heheheeh
 

23 May 2012

3rd Giveaway by Syafiqah Hashim

Assalamualaikum.

GA lagi..




hehee...

k.syafiqa ni cm cool je..suke la...
sume pic cntik...suke2

 tag kat 







19 May 2012

rase mcm tak ada tajuk..hahaa

Assalamualaikum??
 
 
huaaaaargh..rase nak muntah kat depan laptop korang je. <----oke gurau je
ahhahaha 
 
#minum kopi ngn makan pasta je# 

 
JOM TENGOK KITE T'GOLONG YANG MANE.........
hehehehehehe
share2 sikit..ahahhaa

(1) Tanah = anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
(2) Air = anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
(3) Api = anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
(4) Angin = anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas

TANAH
Sifat tanah dikaitkan sebagai jenis Deria. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Orang menghargai kebendaan, keras hati, sabar,disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, cekap, percaya hanya perkara yang boleh dicapai oleh deria.

(JENIS PANCAINDERA:, KERING)
Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.

AIR
Sifat air dikaitkan jenis Perasa. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Lemah-lembut, dalam perasaannya, mengasihani, memaksa, penakut, kepala angin, imaginatif, lemah terhadap siksaan atau teguran, berahsia, memahami, tidak tamak, artistik.

(JENIS PERASA: FIKIRAN, BASAH)
Lemah lembut, perasaannya dalam, belas kasihan, penakut, ada angin, imaginatif, mudah terluka hatinya, berahsia, mudah memahami perasaan orang lain, tidak tamak, ada bakat seni, positif, berhati-hati, berfikiran panjang, aman hatinya, terkawal, boleh dipercayai, penyabar, tenteram. Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham.

API
Sifat api dikaitkan sebagai jenis Intuisi (kebolehan mengetahui sesuatu melalui bisikan kalbu). Ia digolongkan sebagai sifat kelelakian. Pentingkan diri, megah, bersemangat tinggi, kompetitif, perlukan ruang, kebudakan atau kurang matang, keras hati, kecenderungan ke arah tidak peka terhadap sesuatu, sentiasa sedia untuk menempuh sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan masa depan.

(JENIS INTUITIF: CINTA, PANAS)
Pentingkan diri, megah, semangat tinggi, kompetatif, perlukan ruang, keanakan atau lurus, menaruh harapan, cenderung untuk tidak sensitif, sentiasa sedia untuk sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan baru, yang mana orang lain tidak terfikirkan. Perasa, gelisah, agresif, mudah teransang, mudah berusaha, pemaksa, optimis, aktif. Kerjanya segera, jalannya cepat, terang hati, panas tubuhnya, kurang tidurnya.

ANGIN
Sifat angin dikaitkan dengan jenis Pemikir. la digolongkan sebagai sifat kelelakian (masculine). Lelaki ini berpegang kepada teori, tidak mudah terpengaruh oleh pendapat orang lain, objektif, rasional, menghadapi kesukaran untuk melibatkan emosi, menghargai kebolehan intelektual, mahukan kebebasan, mempunyai mentaliti ambil mudah, sukakan fakta dan figura.

(JENIS PEMIKIR: JIWA, SEJUK)
Orang teori, sukar dipengaruhi, objektif, rasional, sukar terlibat dalam hal emosi, menilai tinggi kebolehan intelektual, keperluan untuk bebas, mentaliti ambil mudah, suka pada fakta dan figura. Mudah bergaul, boros, banyak cakap, responsif, mudah berbincang, bersemangat, sikap tidak kesah, pemimpin. Tubuh nipis, kurang daging, banyak darah, kreatif, sederhana.

** Kenyataan di atas hanyalah kajian teori ahli falsafah** ^^

#jgn amik srius saje suke2#...

14 May 2012

1st Mini Giveaway by Lieyna Rosli

 Assalamualaikum??
 
yuhuuuuuu..  =='
 
tadaaa.hahaha..beron sikit je

 
 
 
tagg :http://misspejazack.blogspot.com/
http://najah-razak.blogspot.com/



ok .. 

:D

13 May 2012

Segmen : Header Percuma Bahagian 3

Assalamualaikum??
wahai kaum adam dan hawa sekaliannn
 
malam ini......nak join segmen lagi..hehe
 
  
 
[a].Title :nadrahvvm
[b].Description/Ayat/Kata Alu-Aluan :http://nadrahvvm.blogspot.com/
[c].Font :
               
                             
 
 [d].Warna/Code Warna :: #CA226B  dengan   #810541  (letak ikut suke nabila kat font tu)
[e].Url Gambar Doodle  ::http://2.bp.blogspot.com/-GLBy7FRxCHM/T0Sjlm34wFI/AAAAAAAADNk/_R2DB4GVQGg/s320/image2.png


kalau menang kompommm tukar headerrr  yg kat atas tu...hehehee


12 May 2012

GA dari akmarwati.com

Assalamualaikum?
 
 
yang dihormati..tuan - tuan dan puan - puan sekaliann...bla..bla..bla.
heheheheh
 
wehh..nadrah join segmen lagi la..
hahaha
 
bak kate ayat kak syera 
" nad sayang, jari ni macam dah patah2, tapi... join je yea
 
hehehe
 
 
klik gambo yg cantik tuu...
klo nk join..ea..
 
tag kat 
http://misspejazack.blogspot.com/
http://najah-razak.blogspot.com/
 
  ENDED : 10 JUN 2012

11 May 2012

RILEKS GIVEAWAY BY MISZNADEA & LINIEY

Assalamualaikum?

heee.  :)
k.syera memang gemar menge"tag" nadrah..hahaa
 
jom join !
 
 
 
 
mahu tag kat....
http://misspejazack.blogspot.com/ 
http://najah-razak.blogspot.com/
http://rainbo0o0o0o0w.blogspot.com/
 
sebelum tu..
 Tarikh Tutup : 25.5.2012
 
 
 
 

tuto : cara nak link kn banner atau...ape2 ahaha


Assalamualaikum?

hehehe
malu la pulak..ade orang tanye nadrah ...




nadrah ni budak baru belajar gak..hehehee
takpe takpe..
kita share2 ....tak salah kongsi ilmu.
walaupun ramai yang dah tahu...

meh sini...
kita belajar  cara senang nak faham..hehe<--ayat pening
1 :mule2 letak anak panah tu kat gmbr/banner/atau ape2 aje.
 
pastu :::
sila klik "link" yg mcm kat bawah ni.


 pastu :::
dia akan keluar macam ni
 


 
 


URL tu..korang copy je .then...hahah ayat nadrah dah keling la..
susah pulak nak buat tuto ni..wahahah

malu2..
sape yang tahu tolong betol kan mne yang salah..
hahahaah
hehehhe

malu2..

nak gelak pulak..hahhaaa
 
maaf la kalau tak faham..first time buat..biase la..hehe
blog pon entah pape je..kihkih

"1st Special Giveaway By Iza Zaty | Budak Pu



assalamualaikum..?

waaaa...malam tadi terlepas nak tgok cerite drunken masterr.TV2
tahu sbb ape?
sebab...hampir satu jam meng"like' dan follow2 blog ...ehhehe
sungguh loading sikit.. 
tapi tak ape..
ada hadiah...
hahhahahaa 
 thanks  k,syera
 tag kat nadrah >,<
nak join?  klik la banner yang cute tuuu
 
ehem2..nak tag kat 
http:misspejazack.blogspot.com/
http://najah-razak.blogspot.com/


tapi ade yang nadrah tak dapat nak follow la..sory tau..just like? boleh ke?
hehe

7 May 2012

o0pss, ! ambil tau



ASSALAMUALAIKUM?
 
jam 3:46 PM

sihat tak korang2 ni?
 
nadrah suke share2. huahaua
nak tengok tak?
 
 

najah  ,  hehe,,ambek tau.
saje nk share


hurm.
 
k,la..
tattatt
 
wasalam

6 May 2012

malu la..hikhik

Assalamualaikum?
awak,awak, !!
 
 
heheheee
 
malu la nak taip ni..hehe
malu,malu,malu..
tapi buat jugak..
haha
 
nak share je.


  

malu itu membentuk iman

hilang malu- bagai tak siuman

terlebih malu- merugikan

malu bertempat- mencipta pedoman

memalukan- satu hukuman

dimalukan- satu ujian

tersipu malu- satu kesopanan... (。◕‿◕。)