23 December 2013

Ommusshi grafik. hihi


Assalamualaikum. huh ! panasss -_- sebab aku tak mandi lagi . hahaha ni pun aku nak kepoh.
sorry.

inikalilah aku nak share tulisan grafik. >,< comel-II aku suka sangat.
sebenarnya aku boleh je simpan dalam folder,malam ni je teringin nak merebe sikit share-II dalam entryblog .
salahkah aku?


rasa-II cantik tak? haha 
ni bukan aku yang lukis pun. aku tak pandai buat-II tulisan cenggini. tambah-II lagi nak lukis huruf 'S' dengan 'M' . kompom lunyai kertas aku padam je .

macam gebu je huruf U tu kan? haha kalau lah boleh gerak-II dah lama aku picit-II . bambamm >,<

thanks to A.aizad 

okay bye. daaaada assalam. :D

20 December 2013

polka dot

 
Assalamualaikum? hai korang. kali ni aku saja nak share background polka dot yang comel-II
tak comel tak yah amik. hihi :')


http://3.bp.blogspot.com/-AipmFS__C3A/UrVA7wBCwqI/AAAAAAAAA8c/wJgzwhumKt0/s1600/ommushitaken.png

http://1.bp.blogspot.com/-EOGHjw-Q9nI/UrVA_TorwSI/AAAAAAAAA9A/LXWAzdbS0oY/s1600/ommusshi7


http://1.bp.blogspot.com/-Hfslznuji74/UrVA-SHV0wI/AAAAAAAAA84/4wPmgb-14ko/s1600/ommusshi6.png


http://3.bp.blogspot.com/-3gXKcSc5xO8/UrVBAaMnC7I/AAAAAAAAA9I/4iQbLDCGg2I/s1600/ommusshi8.png


http://4.bp.blogspot.com/-eM9oQ5MfApU/UrVBBTxKIUI/AAAAAAAAA9Q/BJhF1at9rBc/s1600/ommusshi9.png

http://4.bp.blogspot.com/-CGoIJTECRs8/UrVA848JuBI/AAAAAAAAA8o/WuZFEYoyp9o/s1600/ommusshi4.png

Cara letak dalam blog .
Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript

Copy kod dan paste kod ini :

<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>
goodluck ! :D

COUPLE Episod 7 (perangkap perasaan)

Assalamualaikum,

اللهم صل على سيد نا محمد وعلى اله و صحبه وسلم

mudahkan ? tak susah pun nak selawat.. amalkan hari-II eh .

harini nak share satu video. tapi dah femes kut. hihi takpe-II kite tengok je. tapi nak share satu episode je. dia ada 9 episode. tak nak tengok tutup ! haha besshh sangat.hihi


COUPLE Episod 7 (perangkap perasaan)

 layan keyh. daadaaaaaa
     

19 December 2013

Qunut Nazilah



Allah ,Allah ,Allah



10 December 2013

tralala lala


Assalamualaikum?
hari ni banyak gila sale. huuuuuu. rambang mata .tak terkelip kelopak mata aku ni.aduiii...watsons pun ada sale. aduiii..tak tahan tak tahan, T_T
aku sempat shopping seluar dengan kasut je . jadila. hihhi
hahahaha. tengok pic bawah yang gedik nak ______ ? huhu

k,aku tak tahu nak update ape dah.
btw, goodluck dekat diri aku sendiri. sem4 ni nak dekan. insyaAllah.
kedekutkan aku,.,tak wish pun kat korang.
hahah.aku nak cakap la ni.
goodlluck untuk semua rakyat-II malaysia aku doakan .tak kesah la. exam ,kerja,bisness kan kan.. mudah-II an Allah permudahkan segala urusan kita.insyaAllah aminn.
 sayang korang. muahmuahmuah. ambek kau kat pipi sorang-II
sila simpan baik-II kiss aku tu. susah nak dapat dah. sekali je bagi

26 November 2013

pengasas rx crystal



Assalamualaikum?

serba sedikit biodata pengasas rx crsytal yang juga bekas pensakit kanser darah

KENALI PENGASAS ( Prof. Dato’Dr.Noordin Darus)

list3 100% milik Bumiputra
list3 Kelulusan Doktor Perubatan dari Universiti Malaya
list3 Berkhidmat sebagai pegawai psikiatrik di Hospital Universiti Malaya
list3 Berkhidmat sebagai pengarah Perubatan Sukan di Majlis Sukan Negara
list3 Berkhidmat sebagai pengarah Perubatan Sukan di Majlis Sukan Negara
list3 Pakar Motivasi Kesihatan dan kesejahteraan terkemuka
list3 Penulis buku kesihatan dan kesejahteraan
list3 Penyumbang artikel unyuk NST, The Star, Berita Harian dan Majalah-majalah kesihatan
list3 Kemunculan di RTM, TV3 & Astro
list3 Pengasas konsep The Art of Total Wellness
list3 Pengasas WorldWellness Network dan rangkaian produk Aura pertama di Dunia
list3 Rekaan dan Inovasi produk berasaskan pengalaman sebagai Doktor dan juga bekas pesakit kanser

konsep rx crystal


Assalamualaikum .? hai .
kali ni aku nak share proses hasilnya rxcrsytal ni.
jum terjah :D

 RxCrystal - StemCell BioCrystal



RxCrystal merupakan satu produk perubatan terkini hasil penyelidikan oleh sekumpulan para saintis Islam tempatan. Ia terdiri daripada bahan elemen asas yang menggunakan sumber alam semulajadi seperti garam, gula dan air. lanya diproses sehingga menjadi satu bentuk/pola yang bertindak sebagai rujukan kepada stem cell/sel tunjang untuk penjanaan sel seterusnya dan mampu melahirkan pelbagai jenis sel di dalam sistem badan manusia.



Mengikut kajian ALAMTOLOGI, sel tunjang bertindak sepertimana air dan tidak mempunyai bentuk yang khusus. Proses kewujudan dan ketulenan sel tunjang masih lagi menjadi tanda tanya kepada ilmu perubatan masa kini dan kosnya terlalu tinggi. Pada hakikatnya, pelbagai penyakit dapat disembuhkan dengan pengkajian alam semulajadi dan pengaplikasian proses sel tunjang (stem cell) itu sendiri.



Perubatan konvensional hanya menghapus simptom dan bukannya punca masalah. RxCrystal bertindak sebagai proses PEMETAAN (Agen Rujukan) yang menjadi cermin untuk proses duplikasi bagi menjana sel-sel baru. Pada peringkat awal, antigen/pola asing akan dileraikan sepenuhnya. Kemudian, bahagian-bahagian yang berfungsi akan bergabung untuk menghasilkan stem cell yang sihat.



** RxCrystal dihasilkan melalui dua proses yang disebut, Proses Lerai (PL) danProses Gabung (PG) berasaskan Formula Matematik yang unik.

APAKAH RxCRYSTAL?


RxCrystal adalah formula hablur 100% natural yang boleh membantu lebih daripada 50 jenis penyakit tanpa perlu lagi risau akan kesan sampingan akibat penggunaan bahan perubatan berkimia. Di antara penyakit yang telah mendapat maklum balas positif termasuk darah tinggi, kencing manis dan arthritis. Begitu juga dengan pesakit kanser - peparu, serviks dan payudara - ada yang telah melalui rawatan menggunakan RxCrystal.
Senarai masalah kesihatan yang boleh dibantu dengan RxCrystal :

Penyakit Kronik

  • Kanser
  • Penyakit Jantung
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Kolesterol tinggi
  • Diabetes
  • Artritis
  • Strok
  • Asma
  • Penyakit kulit dan lain-lain

Pengurusan kesakitan

  • Sakit Cakera
  • Post Pembedahan
  • Gout
  • Rheumatoid
  • Gastrik
  • Migrain
  • SLE dan lain-lain

Disfungsi psikologi

  • Distress emosi
  • Insomnia
  • Resah
  • Dan lain-lain ketagih

Proses pengeluaran sel banyak bergantung kepada maklumat yang sampai ke stem cell. Sekiranya berlaku pencemaran "signal"; seperti pemakanan yang tidak betul, udara tercemar, bahan-bahan toksik dalam tubuh badan, atau faktor genetik sendiri - maka stem cell (sel tunjang) juga akan mengeluarkan sel-sel yang "tercemar". Sel tercemar ini yang akan menyebabkan masalah kesihatan atau membuatkan badan tidak mampu untuk melawan penyakit.

** RxCrystal bertindak ke atas stem cell untuk melahirkan sel-sel baru yang sihat.


MENGAPA RxCrystal Berbeza?

Seperti yang telah dinyatakan pada halaman utama, perubatan konvensional seperti ubat-ubatan, pembedahan, kimoterapi dan sebagainya lagi; hanya menghapus simptom dan bukannya merawat kepada masalah penyakit tersebut. Ia dapat ditunjukkan seperti gambarajah dibawah. Walaupun pesakit tersebut beransur sihat, tetapi punca terhadap penyakit yang dialami tadi belum lagi dapat diselesaikan.



Contoh Rawatan: Pembedahan bagi membuang ketumbuhan (simptom). Selepas pembedahan, Stem Cell masih lagi mengeluarkan sel-sel yang salah (sebab peta belum diperbetulkan / format). Jadi punca penyakit masih belum lagi diselesaikan.

Contoh Rawatan: Kemoterapi (simptom) bagi mematikan sel-sel kenser. Selepas kemoterapi Stem Cell masih lagi mengeluarkan sel-sel yang salah (sebab peta belum diperbetulkan / format). Selain itu, kemoterapi juga akan memberikan kesan yang tidak baik, kerana ia juga membunuh sel-sel lain. Jadi punca penyakit masih belum lagi diselesaikan serta akan mengakibatkan masalah lain.

BAGAIMANAKAH CARA RxCRYSTAL MENYELESAIKAN MASALAH PENYAKIT?


Berbanding rawatan konversional, RxCrystal akan mengaktifkan dan memformat semula Stem Cell (Sel Tunjang) bagi membolehkan ia menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat. Proses ini amat penting sekali, kerana didalam tubuh manusia terdapat beribu-ribu sel yang mati dan perlu digantikan setiap hari. Secara tidak langsung sel-sel yang telah mati dan rosak tadi dapat digantikan dengan sel-sel baru yang lebih sihat.



Tanpa adanya RxCrystal, stem cell tadi masih masih menghasilkan sel yang sudah tercemar akibat daripada faktor pemakanan, alam sekitar, genetik dan sebagainya. Selain itu, akibat sudah berusia serta disebabkan faktor-faktor tai, stem cell sudah tidak lagi efektif bagi penghasilan sel-sel baru. Jadi dengan pengambilan RxCrystal ini ia akan merangsang dan memformat semula stem cell untuk menghasilkan sel-sel baru bagi menyelesaikan pelbagai punca penyakit. Konsep inilah yang membezakan RxCrystal dengan perubatan konversional.

testimoni rx crystal


Assalamualaikum? hai .
korang sihat? makcik korang camne sihat? mama papa korang? sihat ke semuanya.
harap-II semua dalam keadaan yang sihattt.

aku nak share dengan korang semua about rx crystal . nak tahu apa itu rx ccrystal tengok  sini 
dan juga sini 
okay tahu kan? rx crystal ni satu produk kesihatan.memang bagus. alhamdulillah ramai yang mengamalkan rx crystal ni sihat .


  bawah ni adalah diantara testimoni yang mengamalkan rx crystal.

 

         

           

        .

      .


          .


.



.


.


btw, sebelum aku terlupa. ni biodata pengasa rx crystal dr.noordin





































































































24 November 2013

onni bambam!



Assalamualaikum. ? haii.
bosan petang-II dok umah. kelas nak start dah. -_- apasal lah malas sangat ni.
goodluck untuk diri aku sendiri. haha

memandangkan dilanda kebosanan tahap puting beliung.aku nak share pic budak comel lagi cute.tembam-II gitu....


aku suka gila kat budak ni.comel .biasalah bebudak kan. masa aku kecik pun comel. haha. perasan -_-

hai,papaa mama. hihi
ame itew oni.
iteew ecik agi.
 haha




                 Photo
 heyyy.kecik-II lagi berinai dah. 


eeyy., nak gi ane tuuu... hihi. ehh comel laaaa. geram aku tengokkk.nak anak camni nanti. hahaha






 hehe.pic ni ciplak dekat fb akim.sorry kim.

 lastly,,hahahahaa akak cium adek. oh sweeeeettt..oni yang bju kuning tu.. muaahh baby.


semua baby comel kan? korang pun comel juga masa kecik-II dulu. jangan risau laaa. pangkat comel semua dah terpahat kat signboard. haha siap nama korang lagii ,tunjuk arah lagi kat mana korang.hihiks. gurau-II je.

22 November 2013

cinta dengan duit? aku pilih duit. haha


Assalamualaikum.? yang gedik dan poyo . hihi
sorry laa ,saje main-main gurau-II senda .
malam ni aku saja update entry yang sememangnyaa kosong dan tak bermakna. haha
dah memang betul tak bermakna pun -_-

eh, nak tanya sikit. haha betul ke perempuan kalau tengok perlawanan bola sepak..or whatever laaa. sokong bukan sebab hebat ke...apa ke. but sebab handsome.? haha kalau aku pun ada laa sikit ..tapi dulu-II jee . sekarang pencen dah. kahkah.
okay stop-II . haha

boleh tak teruskan hidup dengan bergantung hanya pada cinta ?
kalau dulu masa aku form5 , cikgu pernah la tanya dekat budak-II perempuan dalam kelas aku.
nak pilih cinta dulu atau kebendaan dan duit? ada yang pilih cintaa. ada gak yang pilih kebendaan/duit. tapi ramai yang pilih cinta. hihhik biasala sekolah tak pikir jauh lagi kan?
tapi aku pilih duit. hahaha aku nak lelaki kayaaa. nampak sangat aku ni matrealistik. ohh noo...bukan macam tuu.
kenapa aku pilih duet daripada cinta???
cinta semata-mata tidak menjamin kebahagian..
kalau dengan cinta semata-mata kita boleh ke teruskan kehidupan?? 
 hmm macam my lect cakapkan. 

"kalau bercinta sakan tapi duit @ kerja pun tak de..
boleh ke dgn cinta tu untuk tanggung anak bini..
dengan cinta tu beli barang keperluan dapur, rumah etc"

 contoh laa kan.
"saya tak de duit nk beli beras ni..tapi saya just ade cinta je..
so boleh la ek..saya bayar beras tu dgn cinta saya ini"
rasa-rasa korang..tauke kedai tu jual ke tak beras tu???haha dah sah tak la kan..

so yang lelaki dengan perempuan belajar rajin-II , bercinta takde duit tak puas la. haha
yang perempuan bila dah kahwin nanti boleh la tolong tapaw laki sikit. hahahaha. kalau tak nak simpan je weh.
duit pt satu lagi..kau kebas habes semua semata-II shopping dengan bf/gf? ohhh ruginyaaa. lain kali baik tak payah ambil pt. 
so? pikir-II la. hihihi

20 November 2013

sikit lagi aku nak kahwin dah.mai2 datang rumah


Assalamualaikum?
hoihoiiii. macam tak sedar je umur dah cecah 19. nanti nak 20 da.. lepaih tu..kahwin.
hahahahahhaha
dulu masa kecik-kecik ayah hantar pergi sekolah naik motor. hmmm berlagak tak nak letak beg dalam raga motor. nak cakap diri tu heroin laaa. hahhak.belagak macam orang dewasa je.
haaaiiihh zaman kanak-kanak. balik sekolahhh mesti beli keropok lekor depan pagar pastu  aiskrim pop kat kedai 'Alu' .hihihihihik .tapi itu unclee aaa suda mati.
wwwuuuuooooooo bestnyeee zaman kecik-kecikkkk dulu.

hmm aku tak sabar la nak kahwin..tengok akak sedara kahwin hati aku melonjakk2 nak kahwin..nak kahwin....nak naik pelamin.. hahahhahaha.
takkan korang takde rase nak kahwin bile tengok kawan sendiri naik pelamin? -_- hihiks
mesti la ade kannn... ? kan?kan?


                              pasangan yang secocokkkkk ,pengapit pun secocok. nice
               hmm cantikkan? berseri2 je bile kahwin.sikit lagi aku pulak macam tu. hihihihihk
pic bawah ni semua menggilaa...biasa laa. hari kahwin kan. ^^
 kenal tak baju warna turquoise tu? ahahaha siapa kenal angkat hidungg sikit . kikihhhh.



 inginkan wajah yang berseri? snap la disebelah pengantin. kompommm berseri melekat. macam aku la kan? hihi perasan !








hmm tu je. walaupepun aku nak wish ,hope berkekalan until jannah. insyaAllah. bahagiaaa bersama anak2,cucu2,cicik2..cican2..hahaha.. kak hada! cepat dapat baby tau. ayah chek tak sabar nak timang cucu dah. huhuu.