22 November 2013

cinta dengan duit? aku pilih duit. haha


Assalamualaikum.? yang gedik dan poyo . hihi
sorry laa ,saje main-main gurau-II senda .
malam ni aku saja update entry yang sememangnyaa kosong dan tak bermakna. haha
dah memang betul tak bermakna pun -_-

eh, nak tanya sikit. haha betul ke perempuan kalau tengok perlawanan bola sepak..or whatever laaa. sokong bukan sebab hebat ke...apa ke. but sebab handsome.? haha kalau aku pun ada laa sikit ..tapi dulu-II jee . sekarang pencen dah. kahkah.
okay stop-II . haha

boleh tak teruskan hidup dengan bergantung hanya pada cinta ?
kalau dulu masa aku form5 , cikgu pernah la tanya dekat budak-II perempuan dalam kelas aku.
nak pilih cinta dulu atau kebendaan dan duit? ada yang pilih cintaa. ada gak yang pilih kebendaan/duit. tapi ramai yang pilih cinta. hihhik biasala sekolah tak pikir jauh lagi kan?
tapi aku pilih duit. hahaha aku nak lelaki kayaaa. nampak sangat aku ni matrealistik. ohh noo...bukan macam tuu.
kenapa aku pilih duet daripada cinta???
cinta semata-mata tidak menjamin kebahagian..
kalau dengan cinta semata-mata kita boleh ke teruskan kehidupan?? 
 hmm macam my lect cakapkan. 

"kalau bercinta sakan tapi duit @ kerja pun tak de..
boleh ke dgn cinta tu untuk tanggung anak bini..
dengan cinta tu beli barang keperluan dapur, rumah etc"

 contoh laa kan.
"saya tak de duit nk beli beras ni..tapi saya just ade cinta je..
so boleh la ek..saya bayar beras tu dgn cinta saya ini"
rasa-rasa korang..tauke kedai tu jual ke tak beras tu???haha dah sah tak la kan..

so yang lelaki dengan perempuan belajar rajin-II , bercinta takde duit tak puas la. haha
yang perempuan bila dah kahwin nanti boleh la tolong tapaw laki sikit. hahahaha. kalau tak nak simpan je weh.
duit pt satu lagi..kau kebas habes semua semata-II shopping dengan bf/gf? ohhh ruginyaaa. lain kali baik tak payah ambil pt. 
so? pikir-II la. hihihi

2 comments:

Mazni Munawar said...

zaman sekarang duit lebih penting. org tk pandang dh cinta2 ni. hehe xD

nadrahvvm said...

@Mazni Munawar hahah tula kan.. takde duit..susahh ..