12 November 2013

blogger ni penipu. !

hai. and assalamualaikum?
petang ni kan selalunya tenang je. aman je. kan?
tapi sekarang aku terbalik . tahu kenapa? malas nak dipanjangkan cerita kan..
 
pernah tak terjadi dekat korang? 
okay. aku beli produk online dekat sorang blogger terkenal ni.order punye order...si blogger ni reply punya la lambat nak dekat sebulan dah. !last-last dia reply emel tu then cakap yang stock tu takde lagi so lambat la kan.
disebabkan lambat sangat. aku pun cancel la order barang tu.
then, aku mintak la kembalikan duit yang aku bank in kan bulan lepas..but now, alasan dia punya la berjela ibarat rambut panjang sampai ke lantai. isshkk !
satu lagi...bila aku mintak duit aku tu.. dia susah sangat nak reply emel. da nak masuk 7 bulan. weh lame kan?? 7 bulan tu..makin lama makin sakit hati ni. aku pun stalk la dia punya facebook.. stalk punya stalk... ramai jugak customer yang kena macam aku ni. aku da siasat customer2 lain tu.. diorang pun cakap si blogger tu..memang tak reti nak reply emel ! dan buat tak tahu bila orang mintak kembalikan wang. ohhh so hottttt ! aku lagi la panassss. bukan aku sorang je kena . 
 
alih-alih, aku hantar emel dekat blogger tu..aku cakap la yang aku nak buat kes polis. aku ugut-ugut dia.. 
dah ugut baru pandai pulak nak reply emel aku..
last2 dia cakap. account kena block. hmm T_T
tapi dah nak dekat 2 bulan kena block? haiiii bapakkkk lama. tak reti buat account lain ke?

aku da tak tahu nak buat ape. so pengajarannya dekat sini.. nak beli tu tengok dulu orang tu macam mane. jangan main tibaiii je. 
hah ! ambik kau kena tipu.

3 comments:

Mazni Munawar said...

bahaya betul penjual on9 sekarang. abistu dia pulangkan balik tk duit tu?

Zara Nurhaidah said...

Ee..ati2. Xnk kena mcm ni..

nadrahvvm said...

hmm tu la...smpai sekarang blogger tak pulangkan balik duit tu. hmm sabar je laaa....